Noutăţi :
Home » » Arta Feng Shui

Arta Feng Shui

Ce este arta Feng Shui

 Feng shui este arta chinezeasca de a aranja cladiri, obiecte si spatii astfel incat sa se obtina energie, armonie si echilibru. Traducerea ad literam a fi "calea vantului si apei" sau "fortele naturale ale universului".
 
Feng shui deriva din conceptul chinez de yin si yang, si a fost practicat timp de mii de ani, avand ca filozofie promovarea sanatatii prosperitatii, creativitatii, a relatiilor sociale pozitive, increderii in sine si a respectului pentru cei din jur.

Feng shui s-a dezvoltat de la faptul ca lucrurile inconjuratoare au efecte pozitive si negative asupra indivizilor. Potrivit daoismului, toate lucrurile care exista contin qi, energia vietii. Qi-ul are dua proprietati  yin (receptiv) si yang (activ) care sunt opuse si nu pot exista una fara cealalta. Qi-ul este alcatuit din opt elemente care alcatuiesc universul(lacul, muntele, focul, apa, cerul, tunetul, vantul si pamantul. Fiecare combinatie de trei elemente yin/yang, reprezinta o anumita energie. Aranjarea corecta a acestor calitati energetice vor afecta nu numai qi-ul mediului ci si pe cel al persoanei care locuieste in interiorul mediului respectiv. Scopul este de a aduce armonia si prosperitatea, sanatatea si buna-dispozitie cu ajutorul vantului (feng) care disperseaza qi-ul in univers si apa (shui).
 
Ba gua reprezinta aranjarea triunghiurilor de energie astfel incat sa poata exista in armonie si echilibru. Fiecare triunghi are un partener opus care contribuie la armonia universala. De exemplu, pamantul este echilibrat de lac, cer, apa, munti, tunet si vant, in sens invers acelor de ceasornic. Simbolul yin-yang este localizat in interiorul triunghiului  si reprezinta forta unificatoare a universului. 

Ghidul culorilor Feng Shui

Concepte si reguli

Cele opt directii

Cele cinci elemente

Culorile si numerele

Chi-ul

 


Share this post :

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2014. Horoscopul meu