Noutăţi :
Home » » Concepte si reguli

Concepte si reguli

Exista multe concepte ale feng shui-ului, insa sunt cateva de baza care includ urmatoarele reguli:
 
1. Energia si qi-ul intra si iese din camera pe usa. Camerele care au unsile una in fata celeilalte incurajeaza qi-ul sa paraseasca acel spatiu prea repede. Usile si peretii ajutatori incurajeaza o miscare circulara a qi-ului care este considerata relaxanta si buna din punct de vedere feng shui.

2.Aranjarea scaunelor, paturilor, canapelelor sau a altor abiecte de stat, cu spatele la ferestre sau la usi nu este recomandata in feng shui. Nu este bine sa lasi spatele expus posibilelor  pericole care ar putea intra pe usa.  

3.Casele localizate vis-a-vis de biserica sau alt centru spiritual, langa un pod sau o autostrada nu corespund principiului feng shui pentru ca in acel loc energia va circula fie prea repede, fie deloc.      

4. In alegerea unui teren pentru construirea unei case, locatia ideala este un teren dreptunghiular in varful unui deal, cu spatiu liber in fata casei.

5. Usa de la intrare ar trebui sa fie direct proportionala cu marimea casei. O usa prea mare sau prea mica nu va permite trecerea qi-ului prin acea casa.

6.Oglinzile folosite in casa nu ar trebui sa fie cu fata spre scaune sau paturi.     

7. Geamurile ar trebui sa fie cu fata la peisaje frumoase si naturale pe cat posibil. Daca privelistea este dezamagitoare, feng shui-ul camerei poate fi imbunatatit prin fososirea diverselor obiecte in fata ferestrei (flori) in interior sau prin plantarea plantelor afara (daca locuiti la casa).
 
Unele mai putin cunoscute fac referinta la urmatoarele reguli:
 
   1. Cand o persoana sta la birou, usa de la intrare ar trebui sa fie in aria vizuala pentru a putea vedea cat mai mult din camera.

   2. Cand o persoana sta intinsa in pat usa de la intrare nu ar trebui sa fie in fata patului.

  3. Trebuie evitate liniile drepte si colturile ascutite si nu ar trebui sa indice locul unde stau sau dorm oamenii din acea casa.  

   4. Pastrarea topurilor meselor in cat mai simple si evitarea decorarii acestora cu obiecte pentru ca aduc ghinion.    

   5. Scarile nu ar trebui sa fie cu fata spre usa de la intrare.

   6. Drumurile dinspre si spre orasele antice erau deseori curbate pentru a dezorienta si indeparta spiritele rele, despre care se credea ca merg doar drept.

   7. Evitarea cosntruirii de case in fata cimitirelor si a spitalelor.

   8. Cele mai ospitaliere spatii pentru case sunt cele localizate pe strazi in forma de potcoava.

   9. Daca alegeti locuinte situate in zone rurale cu dealuri si munti, alegeti-o pe cea care este pe un deal.

  10. Daca alegeti case in zone urbane cel mai bine este s-o alegeti pe cele care sunt situate pe un teren plat.

   11. Terenurile patrate sunt ideale pentru curgerea qi-ului.
 
Feng-shui se concentreaza de asemenea pe locatia cladirilor pentru ca ea poate fi afectata de imprejurari daca nu sunt luate masuri de stopare a energiei negative.
Share this post :

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2014. Horoscopul meu